Kategóriák
Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetők... Központi hővisszanyerős légkezelők... Szellőző rendszerek... Hővisszanyerő rendszer elemek... Hővisszanyerős légkezelő tartozékok Lakossági ventilátor... Ipari ventilátor... Elektromos tartozékok... Műanyag csövek és idomok... Műanyag lapos csatornák és idomok... Fém csővek... Fém idomok... Szellőzőrács... Gravitációs zsaluk... Hangcsillapítók... Szűrők és betétek... Légcsatorna Fűtőelemek... Szerelési segédanyagok... Légbeeresztő... Ellenőrző ablakok... Szilikon, ragasztó és tömítő anyagok...

UTÓLJÁRA NÉZETTEK

Légkezelők

HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ   BERENDEZÉSEK .

Szellőzésben a leglényegesebb a hőenergia megtakarítása, az állandó hőmérséklet fenntartása.

A hő veszteség dinamikáját befolyásoló tényezők a falak hő védelmétől a fűtőelemekig és a fűtőrendszer minőségéig, a falpanel és az ablak illesztéseinek tömítettségéig, valamint a személyes fogyasztási szokásokig terjednek.

A modern épületekben a szellőzés a teljes hőenergia fogyasztás akár 45%-át is igényelheti.

Az okok az alábbiak.

A légtérfogat fele nyitott ablakon keresztül 30-60percen belül cserélődik ki, így a hő veszteség iszonyúan megnövekedik;

Az energiatakarékos házak minden rendelkezésre állólehetőséggel fel vannak szerelve az épületek tömítettségéhez és hőszigeteléséhez. Az ilyen házak annyira jól szigeteltek, hogy a hő veszteség aránya a falakon keresztül a teljes mennyiségnek csak 30-40%-át teszi ki. Tehát a szellőztetés által indukált hő veszteségek a teljes hő 2/3-át viszik el.

Ezzel elérkeztünk a minimális hő veszteséggel járó légcsere biztosításának kérdéséhez.

A hő veszteség 30-70%-a a hagyományosnak számító szellőztetésnek tudható be.

A leve-hőkezelő berendezések segítségével biztosított, szabályozható légcsere és hő visszanyerés kötelező kellékei a modern házépítésnek. A mesterséges szellőztetés lehetővé teszi a elszívott levegő hőjének akár 90%-os visszanyerését.

Ez a hatás hőcserélő (rekuperátor) felszerelésével érhető el.

A hőcserélő lehetővé teszi téli időszakban a hő megtakarítást, nyáron pedig hozzájárul a légkondicionáló és a szellőzés együttes jobb működéséhez.

A hőcserélők hő- és hangszigetelt burkolatban vannak, ami csökkenti a berendezés által a helyiségben előidézett zaj szintjét.

Manapság a hőcserélőkön alapuló szellőzőrendszerek a legmodernebb és legfejlettebb megoldást képviselik a helyiségek légcseréjének biztosításában.

A berendezés hő visszanyerésével a tulajdonos jókora összeget takaríthat meg az üzemelési költségből.

A hő visszanyerő szellőző berendezések és a légkondicionáló rendszerek együttes használata nem csak a helyiség kívánt mikroklímájának létrehozásához vezető leghatékonyabb út, hanem a költségek csökkentéséhez is.

A lemezes, keresztáramú vagy ellenáramú hőcserélő a legegyszerűbb,mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészt és elektromos csatlakozásokat teljesen elválasztja a légáramokat nincs további energia- és karbantartásigénye.

A szellőzőrendszerekben a hő visszanyerő berendezések alkalmazása a megtérülési idő lerövidülését és az ilyen rendszerek ökológiai jellemzőinek javulását eredményezi, tekintettel az alacsony energiafogyasztásra, a hőenergia előállítására és elosztására fordított alacsony befektetési költségre, a környezet iránt tanúsított gondos hozzáállásra.

A kompakt levegőkezelő berendezések EC (elektronikus vezérlésü ) motorokkal felszerelt új szériája 50%-ig terjedő energiafogyasztás csökkenést eredményez a hagyományos aszinkronmotorokhoz képest. Az üzemelési költségek általában 30%-kal csökkenne.

Segítség a választáshoz és a kivetelezéshez .

Egyhelységes szellőztetők:

Vents Egyhelys.szellőztetők

Blauberg egyhelys. szellőztetők

Központi Szellőztetők :

Vents központi szellőztetők

Vents Légkezelő kisokos

Blauberg központi szellőztetők

Hővisszanyerő rendszer elemek:

Blaufast Szereléi segédlet 

FlexiVent katalogus

Blaufast katalógus 

 

Példák családi ház/lakás  megoldásokra :

Álabb látható megoldások átfogó képet adnak arról, hogy egy átlagos családi házhoz milyen légtechnikai termékeket ajánlott beépíteni.
Természetesen minden ház egyedi, így egy egy példát szeretnék bemutatni.

Az lenti linkekre kattintva átirányitja szellözö rendszerekre:

Példák családi ház/lakás megoldásokra

 

 

 
Ventilátor webáruház , Vents ventilator, Elicent ventilator, Blauberg ventilator, Awenta ventilátor , Ventilátor Akció Axiális Ventilátor, Centrifugális Ventilátor, Ipari Ventilátor, Energiatakarékos ventilátor,Csendes ventilátor, Hangcsillapított ventilátor ,Dekoratív ventilátor, Kandalló ventilátor, Ipari ventilátor, Tetőventilátor, légcsatorna, Mennyezeti Ventilátor, Ventilátor Fordulat szabályzó, Ablakventilátor, Csőventilátor ,Kültéri Ventilátor , Hővisszanyerő szellőztető , Passzív szellőző berendezés, Rekupátor

© 2012 Mepoker Kft.
Webáruház készítés, honlapkészítés - Reláció96 Bt