Kategóriák
Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetők... Központi hővisszanyerős légkezelők... Hővisszanyerő rendszer elemek... Hővisszanyerős légkezelő tartozékok Lakossági ventilátor... Ipari ventilátor... Elektromos tartozékok... Műanyag csövek és idomok... Műanyag lapos csatornák és idomok... Fém csővek... Fém idomok... Szellőzőrács... Gravitációs zsaluk... Hangcsillapítók... Szűrők és betétek... Légcsatorna Fűtőelemek... Szerelési segédanyagok... Légbeeresztő... Ellenőrző ablakok... Szilikon, ragasztó és tömítő anyagok...

UTÓLJÁRA NÉZETTEK

Légkezelők

 

Levegő vesz minket körül és naponta 20 000 litert lélegzünk be és ki.

A belélegzett levegő vajon mennyire megfelelő az egészséges élethez?

Mire kell a szellőzés?

A levegő minőségét egy sor szempont alapján lehet meg­határozni

Oxigén és szén-dioxid koncentráció. Az oxigéntarta­lom csökkenése és a szén-dioxid tartalom növekedése fülledtséget idéz elő a helyiségben.

Káros anyagok és por. A levegő magas por-, dohány­-füst és egyéb anyagtartalma károsan befolyásolja az emberi szervezetet, és különböző tüdő- és bőrbeteg­ségeket okozhat.

Szagok. A rossz szag irritálja az idegrendszert és ala­csony koncentrációt eredményez.

Páratartalom. A megnövekedett vagy a lecsökkent páratartalom rossz közérzetet okoz, és beteg embe- reknél még hirtelen fellépő rohamokhoz is vezethet. A levegő nedvességtartalma a helyiség légköre számára is fontos. Például az ajtók, az ablakkeretek, a bútorok télen a lecsökkent páratartalom miatt kiszáradhatnak, de a megnövekedett páratartalmú helyiségekben, mint pl. uszodákban, fürdőszobákban, stb. kitágulhat­nak.

Levegőhőmérséklet. Az ember általában 21-23°C hőmérsékletű helyiségben érzi jól magát. A hőmér­sékletingadozás a komfortérzet változását okozza, ami kihat az ember fizikai és mentális aktivitására.

Légmozgás. A helyiségben a megnövekedett lég se­besség huzatérzést idéz elő, ha nincs légmozgás állott levegő keletkezik. E tényezők bármelyike kihatással van ránk.

Megoldás:

Bármely szellőzőrendszernek egyidejűleg kell biztosítania a friss levegőellátást és az elszívott levegő elszívását, gon­doskodva a levegő ideális egyensúlyáról a helyiségben. A külső levegő gyenge vagy elégtelen beszívása esetén csök­ken az oxigén- és a nedvességtartalom, és megnő a por­szint. Ha a szellőztetés nem biztosított vagy nem hatékony, nem történik meg a szennyezett levegő, a szagok, a pára- tartalom és a káros anyagok eltávolítása. Ezen kívül az elszívó szellőzés levegőszállítás nélkül nem hatékony, és e rendszerek egyike sem üzemelhet egymástól függetlenül.Lehetetlen megfelelő levegőelszívást létrehozni egy zárt tartályból, mert az eltávolított levegő nincs kompenzálva.Az ilyen szellőzési példa azt mutatja, hogy miután a venti­látor elszívta az elhasznált levegőt,

  a lakás megtelik leve­gővel az ablakok, az ajtók és egyéb épületszerkezeti ele­mek nyílásain keresztül. így a por és a szag a kívülről jövő légáramokkal érkezik, és huzat keletkezhet.

A nyitott ablakok és ajtók a levegőellátás másik módját jelen­tik. Az ilyen szellőztetés lehetséges, de problémákat hordoz, mint pl. a hirtelen hő mérséklet csökken és télen a fűtött helyi­ségben, a kívülről jövő por és zaj, rovarinvázió a nyitott abla­kokon keresztül, huzat, éles hőmérsékletesés. Ilyen helyzet­ben az egyetlen megoldás a megfelelő szellőzőrendszer. A szellőzőrendszer biztosítja a szűrt levegőellátást nyáron, és a szűrt és fűtött levegőellátást télen, valamint az elszívott, szennyezett levegő eltávolítását. A helyiségbe friss levegőt juttató, levegőellátó szellőzőegységek és az elszívó ventiláto­rok együttes alkalmazása biztosítja az Ön környezetének minőségi szellőzését, egészségének megőrzésétHŐVISSZANYERŐ LÉGKEZELŐK

 

https://ventilatorwebaruhaz.hu/mepokerpdf/vents/l%C3%A9gkezel%C5%91.pdf

 
Ventilátor webáruház , Vents ventilator, Elicent ventilator, Blauberg ventilator, Awenta ventilátor , Ventilátor Akció Axiális Ventilátor, Centrifugális Ventilátor, Ipari Ventilátor, Energiatakarékos ventilátor,Csendes ventilátor, Hangcsillapított ventilátor ,Dekoratív ventilátor, Kandalló ventilátor, Ipari ventilátor, Tetőventilátor, légcsatorna, Mennyezeti Ventilátor, Ventilátor Fordulat szabályzó, Ablakventilátor, Csőventilátor ,Kültéri Ventilátor , Hővisszanyerő szellőztető , Passzív szellőző berendezés, Rekupátor

© 2012 Mepoker Kft.
Webáruház készítés, honlapkészítés - Reláció96 Bt